Luennossa tuli monessa kohtaa esille se, että pitäisi ottaa huomioon ympäristössä luonnostaan olevat järjestelmät ja korostaa ja hyödyntää niitä. Hulevesien poisjohtamisessa pitäisi pyrkiä käyttämään pintavaluntajärjestelmiä eikä maanalaisia putkistoja. Olemassa olevia kumpareita kannattaisi pyrkiä hyödyntämään ja saaria pitäisi tehdä vesistöihin sellaisille paikoille, joissa on luonnostaan kohoumia. Varmaan silloin, kun maaston valmiita muotoja ja rakenteita hyödynnetään, tulee rakennettavista järjestelmistä kestävämpiä ja ympäristölle ja luonnon kiertokululle parempia. Siitä on luultavasti sekin etu, että päästään usein vähemmällä vaivalla ja työ tulee halvemmaksi, kun hyödynnetään jo olemassa olevaa. Myös ilmastonmuutoksen hillitsemisen näkökulmasta on hyvä, ettei tehdä turhaa konetyötä.
Kaupunkien keskustoissa hulevedet on yleensä johdettu viemäreihin, jotta tilaa säästyisi.Suunnittelijoiden pitäisi kuitenkin kehitellä järjestelmiä, joilla hulevedet saataisiin keskustoistakin johdettua pintavaluntana pois niin, että järjestelmät sulautuisivat ympäristöön eivätkä veisi liikaa tilaa.
Tommi Heinonen kertoi siitä, miten tulevaisuudessa pyritään tekemään parkkipaikoista puistomaisia laittamalla niihin enemmän kasvillisuutta ja puita. Autojen vauhdit hidastuvat, mikä on hyvä asia ilmastonmuutoksen hillitsemisen kannalta. Lisäksi kasvit sitovat ilmasta hiiltä.